2.6 C
Județul Gorj
11 decembrie, 2023

Angajații direcțiilor de sănătate publică, asistență socială și case de pensii protestează. Cer salarii mărite și amenință cu blocajul

Protestele din Sănătate, asistență socială și casele de pensii continuă. Angajații DSP sunt din nou în stradă, în fața instituțiilor în care lucrează, și cer salarii mai mari. Guvernul a decis însă în ședința de ieri că salariile din primării, ministere, autorități publice și companii de stat nu pot fi mărite decât prin act normativ aprobat la nivel central.

Este a treia zi de când angajații din sistemul de sănătate publică, cei care sunt funcționari publici, protestează nemulțumiți de salarii. Oamenii spun că au un salariu mediu de 3.000 – 4.000 de lei pe lună.

Sunt proteste la Botoșani, Gorj, Satu Mare, Sibiu, Vaslui, Galați, etc.

Angajații DSP-urilor spun că nu renunță la proteste până nu primesc bani mai mulți și amenință că vor bloca activitatea.

Au luat decizia să iasă în stradă după ce angajați ai caselor de asigurări de sănătate au procedat la fel și revendicările lor au fost rezolvate.

DSP-urile duc lipsă de specialiști care să facă controale în spitale tocmai pentru că locurile rămân vacante din cauza salariilor mici.

Sunt proteste și la agențiile județene pentru plăți sociale.

Este protest și la Casa județeană de pensii din Constanța. Mai bine de jumătate din angajați au întrerupt lucrul, nemulțumiți de salarii.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/angajatii-directiilor-de-sanatate-publica-asistenta-sociala-si-case-de-pensii-protesteaza-cer-salarii-marite-si-ameninta-cu-blocajul-2583043

Ultimă oră

Același autor