16.2 C
Județul Gorj
5 mai, 2024

Burduja: “Toleranță zero pentru BĂIEȚII DEȘTEPȚI din energie“. Corpul de control al ministrului a descins la CE Oltenia

Publicat: 25/04/2024, 16:55

Sebastian Burduja promite toleranță zero pentru băieții deștepți din energie, nu numai în cazul Complexului Energetic Oltenia. De asemenea, Ministerul a trimis corpul de control în Gorj. Burduja declară că DNA va avea tot suportul instituției.

Joi, la prima oră, au avut loc percheziții DNA la sediul Complexului Energetic Oltenia. Mascații au descins și la domiciliile persoanelor suspectate de corupție în acest dosar. Patru persoane sunt suspectate de luare de mită. Acestea vor fi ridicate și duse la audieri.

Unul dintre principiile fundamentale după care mă ghidez este simplu: zero toleranță la orice faptă de corupție. Ministerul Energiei stă la dispoziția organelor de anchetă penală cu orice informație care poate ajuta ancheta și poate stabili cu exactitate faptele și vinovații, a declarat joi Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Corpul de Control al Ministrului Energiei a fost trimis de fiecare dată când au fost făcute sesizări cu privire la posibile activități ilegale, iar atunci când acesta a constatat abateri de la legalitate, au fost dispuse măsuri de sesizare a Parchetului competent, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Descinderi în forță la CE Oltenia

Surse judiciare au precizat, pentru GÂNDUL, că, joi dimineața, au avut loc percheziții DNA la sediul Complexului Energetic Oltenia.

Mascații au descins și la domiciliile persoanelor suspectate de corupție în acest dosar. Patru persoane sunt suspectate de luare de mită. Acestea vor fi ridicate și duse la audieri.

Între cei vizați de anchetă este și fostul manager al CE Oltenia, Daniel Burlan, iar procurorii au descins și la el acasă.

Dosarul de corupție a fost deschis de procurorii de la Secția 1 a DNA.

Recent, DNA a trimis în judecată patru „băieți deștepți” din Energie

Recent, directorul adjunct al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, din Complexul Energetic Oltenia, Iosif Chirca, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, alături de alte trei persoane.

Din informațiile procurorilor cuprinse în actul de sesizare a instanței se arată că, în cauză, există probe care susțin că prima persoană fizică ar fi dat persoanei fizice de la punctul doi, după caz, în numerar, respectiv prin intermediul unor transferuri bancare justificate prin operațiuni economice simulate, suma totală de 533.375 lei, în legătură cu influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra conducerii a două societăți cu capital majoritar de stat.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

25 Apr, 18:28

25 Apr, 18:17

Turism –

25 Apr, 18:05

Ultima oră

Actualitate –

25 Apr, 17:36

25 Apr, 17:08

25 Apr, 16:51

Sursa: https://www.gandul.ro/justitie/burduja-toleranta-zero-pentru-baietii-destepti-din-energie-corpul-de-control-al-ministrului-a-descins-la-ce-oltenia-20194798

Ultimă oră

Același autor