24.2 C
Județul Gorj
sâmbătă, 13 august, 2022

Case din Târgu Jiu inundate, din cauza unei conducte sparte. Primar: „Se simte lipsa investiţiilor în infrastructură“

1 august 2022, 15:36

Mai multe case dintr-un cartier al municipiului Târgu Jiu au fost inundate luni, 1 august, din cauza unei conducte de alimentare cu apă care s-a spart.

Şase case de pe strada barajelor din Târgu Jiu au fost afectate. Apa a pătruns în beciurile caselor, în garaje sau în maşinile parcate. Ţeava care s-a spart este veche de peste 50 de ani şi urmează să fie înlocuită.

„Avaria produsă astăzi este cauzată de uzura morală şi fizică a conductei de transport DN 600 PREMO, conductă cu o vechime în exploatare de aproximativ 50 de ani.

„Echipele operatorului lucrează la avarie, furnizarea apei nu a fost întreruptă, se distribuie apă către gospodării, pe conducta de transport de centru şi doar conducta din zona de sud fiind oprită pentru lucrare. Se va relua distribuţia apei, astăzi, 01.08.2022, în jurul orei 23.00. Conducta de transport urmează a fi înlocuită prin lucrări de execuţie într-un contract aflat la sfârşitul perioadei de achiziţie cu finanţare prin programul POIM 2014-2022“, au transmis reprezentanţii operatorului de apă Aparegio.

„APAREGIO nu mai are nici specialişti“

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că avaria s-a produs din cauza lipsei investiţilor.

„Se simte lipsa investiţiilor în infrastructura pentru alimentarea cu apă din Târgu Jiu. Mai mult, APAREGIO nu mai are nici specialişti. Intervenţiile societăţii când apar avarii sunt întârziate mult. Iată o situaţie care a apărut chiar în această dimineaţă. Nu este altceva decât cea mai recentă problemă dintr-un lung şir, iar lucrurile par să se agraveze“, afirmă primarul.

Romanescu mai spune că acolo unde s-a putut, Primăria Târgu Jiu a intervenit. „Primăria Târgu Jiu a intervenit şi a investit, cu toate că APAREGIO s-a lăudat mereu cu un masterplan. Nu putem, totuşi, arunca banii cetăţenilor pe investiţii pe care ei deja le-au plătit! Societatea de apă şi canal este obligată să folosească o bună parte din încasări pentru investiţii. A ales sa nu facă acest lucru. Şi iată rezultatele. Avem nevoie de specialişti aici. Din păcate, suntem blocaţi cu APAREGIO“, arată Romanescu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/case-targu-jiu-inundate-cauza-conducte-sparte-primar-se-simte-lipsa-investitiilor-infrastructura-1_62e7b6155163ec4271319aca/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,030FaniÎmi place
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus