24.2 C
Județul Gorj
sâmbătă, 13 august, 2022

Centrul Naţional de analiză date Salvamont-Vodafone a fost activat pentru a analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiştii sibieni într-o acţiune de căutare a unei persoane dispărută într-o zonă extra montană

astăzi, 18:29

Salvamont România a anunţat că centrul Naţional de analiză date Salvamont-Vodafone a fost activat pentru a analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiştii sibieni într-o acţiune de căutare a unei persoane dispărută într-o zonă extra montană.

„În acest moment Centrul Naţional de analiză date Salvamont-Vodafone a fost activat pentru a analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiştii sibieni solicitaţi că resursă de sprijin de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu într-o acţiune de căutare a unei persoane dispărută într-o zonă extra montană. Specialiştii Salvamont care operează în i Centrul Naţional de Analiză Date, vor prelua şi vor procesa imaginile transmise din Sibiu într-un program bazat pe înaltă tehnologie şi inteligenţă artificială, program ce permite analiza a sute de fotograme în câteva minute şi oferă salvatorilor informaţii importante pentru acţiunea de căutare”, arată o postare pe pagina de Facebook a Salvamont România – Dispeceratul Naţional Salvamont.

Conform sursei citate, centrul naţional de analiză a datelor Salvamont Vodafone a fost inaugurat vineri 8 aprilie la Târgu Jiu, este operat de specialişti din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj şi este unic în Europa prin acoperirea naţională pe care o asigură în analiza de fotograme.

„Programul a fost implementat de Salvamont şi Vodafone România în colaborare cu Consiliul Judeţean Gorj şi Serviciul Salvamont Gorj”, mai arată sursa citată.

Sursa: https://www.news.ro/social/centrul-national-analiza-date-salvamont-vodafone-activat-analiza-imaginile-capturate-dronele-folosite-catre-salvamontistii-sibieni-intr-actiune-cautare-unei-persoane-disparuta-intr-zona-extra-1922402906242022081820806777

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,030FaniÎmi place
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus