20.4 C
Județul Gorj
7 mai, 2024

Copilul din Gorj VÂNDUT în GERMANIA se află în custodia autorităților federale, anunță DIICOT. Puștiul a fost recuperat pe 18 aprilie

Publicat: 26/04/2024, 17:39

Un minor din Gorj a fost vândut unui cetățean german pentru 8.000 de lei. Copilul, de 6 ani, ar fi fost scos din România şi dus în Germania cu acte false, potrivit unor surse citate de Agerpres. DIICOT anunţă, vineri, că băiețelul a fost preluat de către autorităţile germane, încă din data de 18 aprilie și se află în centrul pentru Tineret Regensburg, Bavaria.

Părinții copililui au susținut că nu l-au vândut, au vrut doar să-i ofere o viață mai bună. Mai mult, micuțul se atașase de cetățeanul german, iar călătoria celor doi în Germania a fost doar un test de compatibilitale.

Instituţia a deschis dosar penal pentru trafic de minori, cercetările fiind deocamdată derulate in rem.

Comunicatul DIICOT

Ca răspuns la solicitările transmise de reprezentanți ai mass media, privind o cauză penală instrumentată de către D.I.I.C.O.T. , Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Pe rolul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Gorj a fost înregistrată la data de 08.04.2024, o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, urmare a unei sesizări formulate de către Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Gorj.

Cercetările sunt efectuate in rem, iar această etapă nu semnifică formularea unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor pentru stabilirea corectă și completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluții legale și temeinice. Menționăm faptul că, organele de urmărire penală au transmis către Centrul de Cooperare Polițienească Internațională cereri de cooperare judiciară, iar din data de 18.04.2024, minorul a fost preluat de către autoritățile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg.

Precizăm că în acest moment nu pot fi furnizate informații suplimentare privind stadiul anchetei, se arată în comunicatul oficial.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Economic –

26 Apr, 19:38

Actualitate –

26 Apr, 19:27

26 Apr, 19:26

Ultima oră

Știri politice –

Criza politică –

26 Apr, 18:48

26 Apr, 18:11

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/copilul-din-gorj-vandut-in-germania-se-afla-in-custodia-autoritatilor-germane-anunta-diicot-pustiul-a-fost-recuperat-pe-18-aprilie-20195739

Ultimă oră

Același autor