13.6 C
Județul Gorj
7 mai, 2024

DIICOT: Copilul din Gorj a fost preluat de către autorităţile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg, din data de 18 aprilie / Dosar penal in rem pentru trafic de minori

astăzi, 16:06

DIICOT anunţă, vineri, că băiatul din judeţul Gorj care ar fi fost vândut a fost preluat de către autorităţile germane, încă din data de 18 aprilie. Instituţia a deschis dosar penal pentru trafic de minori, certcetările fiind deocamdată derulate in rem.

”Pe rolul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj a fost înregistrată la data de 08.04.2024, o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, urmare a unei sesizări formulate de către Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Gorj. Cercetările sunt efectuate in rem, iar această etapă nu semnifică formularea unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor pentru stabilirea corectă şi completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluţii legale şi temeinice”, a transmis, vineri, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că organele de urmărire penală au transmis către Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională cereri de cooperare judiciară.

”Din data de 18.04.2024, minorul a fost preluat de către autorităţile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg”, a mai transmis DIICOT.

Sursa: https://www.news.ro/social/diicot-copilul-din-gorj-a-fost-preluat-de-catre-autoritatile-germane-prin-serviciul-social-pentru-tineret-regensburg-din-data-de-18-aprilie-dosar-penal-in-rem-pentru-trafic-de-minori-1922400626002024041621572652

Ultimă oră

Același autor