26.3 C
Județul Gorj
sâmbătă, 2 iulie, 2022

Doliu uriaș în România! Doamna muzicii populare ne-a părăsit. Durere fără margini

Sursă: Sofiaworld | Dreamstime.com

Publicat la 31 ianuarie 2022, 20:52

Ultima modificare în 31 ianuarie 2022, 21:03

Îndrăgita interpretă de muzică populară Magdalena Cidoiu s-a stins din viață la 78 de ani. Tragica veste a fost anunțată de Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu.

uriaș în lumea muzicală! Artista de

populară Magdalena Cidoiu a decedat la 78 de ani, este anunțul pe care l-a făcut Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. Aceasta era solista tarafului Vică Argint, din satul de lăutari Pârâul de Pripor.

Azi dimineață, Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu le-a transmis fanilor trista veste.

„Incredibil! La câteva zile de la plecarea Relei Ciulei aflăm că un alt tezaur al Gorjului. Magdalena Cidoiu- pleacă spre eternitate! Magdalena Cidoiu trăia pentru a duce mai departe moştenirea imensă primită de la înaintaşii săi – cântecul – pe care, şi ea, l-a lăsat moştenire copiilor şi nepoţilor săi, un fel de a trăi în patria lăutarilor gorjeni – satul de lăutari Pârâul de Pripor.

Cu un repertoriu vast (pe care că un adevărat reper l-a dăruit soliştilor ce o căutau acasă, la Pârâu) a fost nelipsită, zeci de ani, de la

, botezuri, cramuri, înmormântări, dar şi de pe scenele Festivalurilor de Tarafuri ori de la evenimentele de mare ţinută organizate de Maestrul Grigore Leşe, Luminiţa Tucă ori Speranţa Rădulescu”, a mărturisit Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu.

„Regele Saxofonului” s-a stins din viață

Muzica populară a mai fost zdruncinată de o veste tragică. „Regele Saxofonului”, Costel Pițigoi, s-a stins din viață la doar 48 de ani. Interpreta Ramona Vița a povestit despre tristul incident. Nu a specificat cauza decesului.

„Dragi colegi de cântec și lume bună, cu nemărginită durere și profund regret vă anunțăm că bunul și neprețuitul nostru Costel Pițigoi a încetat din viață. Fie ca Dumnezeu să îl primească în împărăția Lui!

Cu scuzele de rigoare, mai multe nu putem spune. Nu numai cuvintele, dar până și gândurile ne sunt inundate în lacrimi.

Odihnă veșnică, iubit prieten și coleg! Vei rămâne veșnic viu în sufletele noastre! Sincere condoleanțe tuturor acelora care l-au apreciat și iubit cu adevărat. Nu știu cum va fi de acum înainte fără tine, când doina ta dulce nu se va mai auzi”, a transmis interpreta de muzică populară Ramona Vița într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sursa: https://evz.ro/doliu-urias-in-romania-doamna-muzicii-populare-ne-a-parasit-durere-fara-margini.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,030FaniÎmi place
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus