24.2 C
Județul Gorj
sâmbătă, 13 august, 2022

Mihai Bratu, cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

30 iulie 2022, 12:28

Un licean din Târgu Jiu, Mihai Bratu, a fost declarat cel mai bun particiant al României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. El a câştigat medalia de aur.

Un licean din municipiul Târgu Jiu a reuşit să câştige în acest an trei medalii la olimpiadele internaţionale.

Mihai Bratu, elev în clasa a XI-a Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, s-a întors vineri, 29 iulie, cu medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

„Lotul României a obţinut 3 medalii la olimpiada desfăşurată săptămâna aceasta în Insula Man. Astfel, Mihai Bratu elev în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a obţinut o medalie de aur, Vlad Ştefan Oros, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, a obţinut o medalie de argint, iar Nicoleta Dobrică, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Sector 1, Bucureşti, a obţinut o medalie de bronz. De asemenea, Vlad Oros a obţinut din partea juriului internaţional premiul special pentru cea mai bună rezolvarea a primei probleme“, a anunţat

Mihai Bratu a fost declarat cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. „Odată cu obţinerea acestor rezultate, România adaugă doi noi reprezentanţi într-o listă a celor mai titraţi participanţi. Mihai Bratu (aur 2021, aur 2022) devine astfel cel mai bun participant al României din toate timpurile, depăşindu-l pe Dan Mirea (aur 2014, argint 2015) care a ocupat această poziţie în ultimii 7 ani. Nicoleta Dobrică (bronz 2021, bronz 2022) se alătură şi ea listei pe care se mai aflau, alături de Dan, din partea României, Theodor Cucu (bronz 2016, aur 2017) şi Matei Banu (bronz 2017, bronz 2019)“, se arată

Câştigător al medaliei de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie

În urmă cu puţin timp, Mihai a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie, fiind felicitat de ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu. Echipa României la Geografie s-a clasat pe locul III la nivel mondial şi pe locul II în Europa.

La Olimpiada Naţională de Geografie, Mihai Alexandru Bratu a obţinut unul dintre cele mai bune punctaje şi a avut posibilitatea să susţină un baraj pentru a accede în lotul României.

„A fost o probă de baraj la care puteau să participe elevii care aveau peste 85 de puncte. A constat într-o probă de o oră şi jumătate cu mai multe tipuri de întrebări. Am reuşit să mă calific în lotul lărgit cu al doilea rezultat“, a explicat Mihai.

De asemenea, liceanul din Târgu-Jiu a câştigat medalia de argint la Olimpiada Asia Pacivid la Lingvistică.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/mihai-bratu-mai-bun-participant-romaniei-timpurile-olimpiada-internationala-lingvistica-1_62e4f8875163ec42711fe8fe/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,030FaniÎmi place
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus