8.4 C
Județul Gorj
24 octombrie, 2024

Pădure sufocată de gunoaie, în Gorj. Autoritățile ridică din umeri: „E un fenomen!”. Decizia Gărzii de Mediu după sesizarea Digi24

Situație revoltătoare în Gorj. O pădure de pe marginea drumului a fost transformată într-o groapă de gunoi. De la saltele de pat până la resturile din casele oamenilor, toate și-au găsit loc, luni la rând, printre copaci. La doar câteva ore după ce Digi24 a sesizat situația, angajații primăriei și cei de la drumuri au curățat zona.

Munți de gunoaie, cât vezi cu ochii – este peisajul dezolant care îi întâmpină pe cei care au drum prin Gorj.

„Suntem pe marginea Drumului Național 67, care leagă două municipii: Târgu Jiu de municipiul Motru. După cum se vede în imagini, dealul a fost transformat în depozit necontrolat de gunoi. Aici se găsesc tot felul de resturi menajere aduse de oameni și aruncate la voia întâmplării. Autoritățile spun ca nu-i găsesc pe făptași și nu pot lua astfel nicio masură”, transmite Anamaria Ianc, jurnalist Digi24.

Pe cât de veche e situația, pe atât de bine cunoscută e de autorități. De la pădurari la reprezentanții primăriei sau ai Gărzii de Mediu, rând pe rând toți ridică din umeri.

„- Aveți curaj sa treceți dincolo de…?

– Nu, că știu ce este. Am pățit…

– Haideți, vă rog frumos. Eu am fost până jos

– Știu, am adunat de nenumărate ori

– Nu se poate respira

– Știu…”, spune Valentin Stoica, pădurar.

Zona este între două localități, comuna Ciuperceni și municipiul Motru. Edilii recunosc că situația îi depășește…

„Fenomenul persită de ani de zile, nu e de acum. Știm situația… Am intervenit atât cât s-a putut și atât cât se poate. E un fenomen care nu se poate controla! „, spune Daniel Dobrescu, primarul comunei Ciuperceni.

„E o zonă cunoscută de noi ca o zonă critică. Deși s-a amplasat acolo un container pentru deșeuri, se pare că se vine cu mașini, noaptea în special, se aruncă saci de deșeuri”, spune Gheorghe Sanda, director Garda de Mediu Gorj.

„- Zilnic aruncă…

– Nu e soluție pentru problema aceasta?

– Nu știu ce să le putem face…

– Am făcut paza, am venit fără mașina și am stat prin pădure

– Ați prins vreunul vreodată?

– Am gasit unul cu un Papuc, l-am pus și le-a luat înapoi: ‘Domnule, mă scuzați!’ și a plecat”, spune resemnat Valentin Stoica, pădurar.

„Am încercat să punem acele tomberoane, dar s-a transformat în cu totul altceva. Persoane răuvoitoare au văzut că s-au pus tomberoane și au început să aducă inclusiv din service-urile auto deșeuri, de la restaurante, magazine”, transmite Cristian Tudor, reprezentant DRDP Craiova.

La doar câteva ore după ce Digi24 a sesizat situația, angajații primăriei și cei de la drumuri au curățat zona.

Reporter: Anamaria Ianc

Operator: Ionuț Voinea

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/padure-sufocata-de-gunoaie-in-gorj-autoritatile-ridica-din-umeri-e-un-fenomen-decizia-garzii-de-mediu-dupa-sesizarea-digi24-2944987

Ultimă oră

Același autor