9.2 C
Județul Gorj
2 mai, 2024

Robert Ionuţ Păiuşi, primar PSD, e fan Putin și are o cană cu poza președintelui Rusiei. Romașcanu (PSD), reacție tranșantă

15.03.2024 17:33

Sursă foto: Universul Olteniei / Primarul Robert Ionuţ Păiuşi, Gorj, comuna Stejari

Purtătorul de cuvânt al PSD ne-a oferit un punct de vedere asupra comportamentului primarului din Gorj, care în fața jurnaliștilor avea o cană cu chipul lui Putin printat pe ea.

Primarul Robert Ionuţ Păiuşi, primar de mai mulți ani în comuna Stejari, din județul Gorj, a avut o înfățișare cu presa, unde a ieșit în evidență o cană aparte. Cana de pe biroul său, acolo unde „se simte ca acasă”, după cum a spus chiar el, are printat chipul lui Putin pe ea. Nu este prima „abatere” a primarului când vine vorba despre spectrul politic, în urmă cu 3 ani alunecând într-o altă extremă – și anume cea reprezentată de o cană cu fața lui Ceaușescu.

L-am contactat pe Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD pentru a afla o reacție cu privire la atitudinea și înclinațiile politice ale primarului din Gorj, dar și dacă acesta va fi exclus din partid.

„Este decizia organizației locale. Sigur că nu încurajăm așa ceva și orice reprezentant, mai ales al statului român în general, ar trebui să aibă o mare reținere față de astfel de simboluri pentru că, chiar dacă dumnealui i se pare ceva amuzant sau mai în răspăr cu societatea, semnalul e foarte clar și tinde să fie interpretat altfel. Din punctul de vedere al acțiunilor politice care urmează a fi întreprinse – asta nu pot ști, nu știu toate detaliile. Colegii de la Gorj vor ieși, probabil, cu o reacție. Din punctul meu de vedere, orice propagandă, promovare, publicitate făcută unor dictatori, unor oameni care nu se pot lăuda decât cu lucruri rele este un semnal prost, greșit, pe care un om politic alege să-l dea.” , a spus Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat deja în al treilea an, iar numărul victimelor (mai ales al civililor) ajunge la zeci de mii de morți. Vladimir Putin a amenințat de mai multe ori populația europeană cu războiul nuclear, inspirând frică și teroare în rândul europenilor, dar mai ales în rândul populației ucrainene. De asemenea, armata rusă folosește tot mai mult arme chimice, interzise de Dreptul internațional, pentru a scoate din tranșee și fortificații soldații ucraineni.

15 Martie 2024, 17:59

Sursa: https://www.dcnews.ro/robert-ionut-paiusi-primar-psd-e-fan-putin-si-are-o-cana-cu-poza-presedintelui-rusiei-romascanu-psd-reactie-transanta_952676.html

Ultimă oră

Același autor