26.3 C
Județul Gorj
sâmbătă, 2 iulie, 2022

Scandal în coaliția de guvernare, pe Complexul Energetic Oltenia. Un parlamentar PSD îi cere socoteală ministrului Virgil Popescu: „Nu-l văd prea hotărât”

Sursa foto: Gov.ro

Publicat la 13 martie 2022, 13:23

Un nou scandal este pe cale să izbucnească în coaliția de guvernare, între PSD și PNL. Și de această dată vizat este ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu. El este acuzat de șeful organizației PSD Gorj că nu face suficiente eforturi pentr a primi aprobare pe planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

Șeful PSD Gorj susține că ministrul liberal al Energiei,

, nu abordează negocierea cu oficialii de la Bruxelles, cu suficientă hotărâre. Deputatul Mihai Weber, președintele PSD

, îi cere ministrului Virgil Popescu să renegocieze, cu Comisia Europeană, planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia .

Reprezentantul social-democrat consideră că această problemă trebuie rezolvată de urgență, în condițiile în care energia produsă cu ajutorul gazelor nu este suficientă. Mai ales dacă avem în vedere contextul de la granița de Est și de creșterile de prețuri la gazele naturale, după cum relatează Radio Infinit.

Gorj spune că

are nevoie de măsuri urgente pentru a putea fi menținut în piață. El atrage atenția că este nevoie de o renegociere a planului de restructurare. De asemenea, atrage atenția asupra necesității adoptării de urgenăă a HG-urilor de scoatere din fondul forestier a terenurilor din cariere.

Deputatul Mihai Weber mai solicită trecerea urgentă la descopertarea fronturilor de lucru în cariere și demararea procedurilor de expropriere a terenurilor pe mai multe fronturi de lucru. Iar nu în ultimul rând, acesta susține că este nevoie de alocarea urgentă de fonduri pentru recondiționarea utilajelor din cariere.

Florin Cîțu a anunțat repornirea sistemului minier

Zilele trecute, fostul premier PNL, Florin Cîțu, anunța că aproximativ 600 de persoane vor fi reangajate în sectorul minier. Astfel capacitatea energetică a României se va îmbunătăți cu încă 300 de MW.

„Ieri (8 martie – n. red.) a fost o discuţie mai lungă pe energie. Aseară, premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Muntenia şi cei din Hunedoara pentru a reporni acele capacităţi care folosesc cărbune. Este clar că, în această situaţie complicată, toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie. Şi România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă va trebui să importăm şi cărbune. Vor fi adăugaţi 300 MW. Asta înseamnă că va trebui să angajăm vreo 600 de persoane din nou în sectorul minier, ceea ce este o vestă bună pentru aceşti oameni, care au suferit”, a afirmat Florin Cîţu la Senat, pe 9 martie.

Liderul PNL a mai spus că ar trebui analizată și posibilitatea începerii exploatării la Roșia Montană. Aici există resurse care pot fi folosite în interesul României, a precizat Cîțu.

„Repornirea se va face doar pentru această situaţie. Vedem cât ţine această situaţie. Dacă Europa revine la extracţia de cărbune, ar trebui să ne uităm şi la proiectul Roşia Montană. Până la urmă, avem şi acolo resurse pe care le putem folosi în interesul României şi ar trebui să ne uităm în ce condiţii am putea să începem şi acolo exploatarea”, a adăugat Florin Cîțu.

Sursa: https://evz.ro/scandal-in-coalitia-de-guvernare-pe-complexul-energetic-oltenia-un-parlamentar-psd-ii-cere-socoteala-ministrului-virgil-popescu-nu-l-vad-prea-hotarat.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,030FaniÎmi place
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus