10.2 C
Județul Gorj
vineri, 20 mai, 2022

Şoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu, construită cu muncitori angajaţi „la negru“

28 aprilie 2022, 10:04

Inspectorii de muncă au depistat două persoane care munceau pe şantierul drumului de „centură“ al municipiului Târgu Jiu fără contracte de muncă.

Cei doi lucrători activau pentru o societate din judeţul Mehedinţi, care lucrează în subantrepriză la construcţia variantei de ocolire, unde antreprenor general este firma italiană Secol.

„Ca urmare a unui control inopinat, inspectorii de muncă au depistat, săptămâna trecută, două persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare în beneficiul unui angajator din judeţul Mehedinţi, acesta fiind sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 40.000 de lei.

Cele două persoane identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcţia variantei de ocolire a Municipiului Târgu-Jiu“, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

De asemenea, un alt angajator din Municipiul Târgu-Jiu a fost sancţionat cu suma de 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată, în domeniul panificaţiei.

„Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 11-21.04.2022 un număr de 90 de controale, care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind aplicate 25 de sancţiuni în cuantum de 163.000 de lei şi dispuse 119 măsuri de intrare în legalitate“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

Plan comun de acţiune privind organizarea controalelor fiscale

A fost încheiat Planul comun de acţiune privind organizarea controalelor fiscale în scopul prevenirii şi combaterii formelor de fraudă fiscală

„La nivelul Inspecţiei Muncii şi al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost încheiat Planul comun de acţiune privind organizarea controalelor fiscale în cooperare cu Inspecţia Muncii în scopul prevenirii şi combaterii formelor de fraudă fiscală asociate utilizării muncii subdeclarate sau nedeclarate. Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în colaborare cu inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu-Jiu, vor participa la acţiuni de control comune, în vederea identificării activităţilor economice care se desfăşoară fără respectarea prevederilor legale în materie financiar-fiscală şi de legislaţia muncii, precum şi sancţionării persoanelor responsabile.

În acest sens, încurajăm orice persoană care are informaţii concrete despre încălcări ale legislaţiei specifice să se adreseze Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vă recomandăm să citiţi şi

Sursa: http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/Soseaua-centura-municipiului-targu-jiu-construita-muncitori-angajati-la-negru-1_626a36505163ec4271d09729/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,030FaniÎmi place
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus