26.3 C
Județul Gorj
sâmbătă, 2 iulie, 2022

Zeci de meşteri populari, la „clacă“ în centrul municipiului Târgu Jiu

17 mai 2022, 13:12

Zeci de meşteri populari din mai multe judeţe vor fi prezenţi începând de vineri, 20 mai, în zona centrală a municipiului Târgu Jiu

O nouă ediţie a Târgului Meşterilor Populari Olteni va avea loc în municipiul Târgu Jiu. Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 20 mai.

„Tradiţiile strămoşeşti sunt aduse în faţa tinerei generaţii de către cei 12 meşteri populari olteni chiar în faţa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Cei care îşi vor expune produsele muncite cu migală şi cu mult drag au mai fost prezenţi şi la ediţiile anterioare ale târgurilor organizate de către instituţia noastră.

Meşteri valoroşi, participanţi la târguri naţionale şi internaţionale, vin timp de trei zile pentru a expune şi vinde produsele la care au lucrat în ultima perioadă.

Puteţi achiziţiona costume populare, ceramică, bijuterii, ţesături, preparate apicole, sculpturi în lemn, turtă dulce, articole prelucrate din piele.

Spunem noi că cei care vor vizita târgul vor avea ce să vadă şi cu siguranţă ce să cumpere pentru că meşterii vin cu produse deosebite“, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj

Ce meşteri populari vor participa la târg

La târg vor participa meşteri populari din judeţele Gorj, Argeş, Vâlcea şi Alba.

Ion Retezeanu din Gorj este un alt meșter prezent la ediția târgului de anul acesta. Acesta realizează ceşcuţe pentru ţuică fiartă, ulcele pentru vin, cănuţe pentru cafea, farfurii, străchini, căni, ulcioare, oale uzuale pentru gătit în vatră, oale pentru sarmale, vaze şi fel de fel de vase pe care le putem folosi în gospodărie.

Gheorghe Ciuncanu este un meşter realizator de veritabile bijuterii vestimentare, mai exact de haine populare specifice Gorjului. Singurul brodeur din Gorj participă la târgul organizat de noi cu cele mai frumoase ii şi cojoace româneşti.

Ionel Traian este un alt meşter popular din Gorj care vine timp de trei zile în Centrul municipiului Târgu Jiu. Ionel Traian este foarte apreciat la nivel naţional pentru miniaturile în lemn pe care le face. Lucrările lui sunt reproduceri în cel mai mic detaliu, ale unor case, fântâni, conace, dar şi mănăstiri şi biserici cu o arhitectură complexă.

„Pasionaţii de obiecte unice, realizate cu pricepere de meşteri populari sunt aşteptaţi aşadar de vineri 20 mai 2022 în faţa sediului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Vă aşteptăm să fiţi alături de noi şi să profitaţi de ocazia de a cumpăra produse făcute cu bun gust de către cei care păstrează tradiţiile în Oltenia“, se mai arată în comunicatul de presă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/zeci-mesteri-populari-claca-centrul-municipiului-targu-jiu-1_628366f35163ec42717ee9dd/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,030FaniÎmi place
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus