11 C
Județul Gorj
6 mai, 2024

A murit Horia Emil Cioflan, „doctorul cu mâini de aur”. Mama sa a decedat în ziua înmormântării

Publicat la 26 ianuarie 2024, 23:05

A murit Horia Emil Cioflan, „doctorul cu mâini de aur”. Sursă foto: Facebook

Horia Emil Cioflan, cunoscut ca unul dintre cei mai talentați medici în Obstetrică-ginecologie din Europa, și supranumit „doctorul cu mâini de aur“, s-a stins din viață la vârsta de numai 57 de ani. Într-o ironie tragică a sorții, mama sa, care era și ea medic, a încetat din viață în aceeași zi în care a avut loc înmormântarea fiului ei.

„Doctorul cu mâini de aur” s-a născut în comuna Padeș, județul Gorj. Horia Emil Cioflan s-a remarcat ca unul dintre cei mai talentați specialiști în obstetrică-ginecologie. Deținea expertiză în chirurgie robotică, chirurgie oncologică ginecologică, chirurgie laparoscopică și histeroscopică la un cunoscut spital din

„Horia Cioflana fost unul dintre cei mai buni medici ai României, care a salvat sute de mii de pacienţi din situaţii extrem de grave”, a scris pe Facebook primarul localității sale natale.

A murit „doctorul cu mâini de aur”

Comunitatea medicală din România este profund îndurerată de trecerea în neființă a doctorului Horia Cioflan, supranumit și „doctorul cu mâini de aur”.

eminent în obstetrică-ginecologie, deținător al titlului de doctor în științe medicale și cu expertiză în chirurgie robotică, chirurgie oncologică ginecologică, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, acesta a lucrat la un prestigios spital din București.

„Vestea tristă primită în acest început de an a fost trecerea la cele veșnice a domnului doctor HORIA CIOFLAN. A fost unul dintre cei mai buni medici ai României, care a salvat sute de mii de pacienţi din situaţii extrem de grave.

Domnul doctor Horia a răspuns tot timpul la solicitarea noastră, mereu dispus să ne ajute de câte ori sunam de aici, din Cloșani pentru cineva, pentru un apropiat, pentru o rudă, auzeam o voce caldă: «Da dragă, să vină mâine la mine, nicio problemă».

Avea o disponibilitate fantastică pentru consăteni și nu numai. A fost un om foarte bun, care iubea oamenii și natura, plin de viață, bun la suflet și veșnic vesel.

Așa o să mi-l amintesc mereu pe doctorul Horia Cioflan. Dumnezeu să-l odihnească!“, a transmis pe pagina sa de socializare fostul primar al comunei Padeș, Antonie Serafim, citat de

Pierdere uriașă pentru medicina românească

De la decesul medicului „cu mâini de aur”, rețelele de socializare s-au umplut cu mesaje de condoleanțe:

„Un doctor, dar mai presus de toate, un OM excepțional a plecat către stele… pentru că el însuși era una. Modest, umil, cu o pozitivitate molipsitoare și cu un suflet plin de bunătate, CIOFLAN E. EMIL HORIA a fost și va rămâne pentru noi un înger.

Doctorul CIOFLAN E. EMIL HORIA a făcut miracole cu pacienții cărora nu le mai dădea nimeni nici-o speranță. Odihnă usoară în împărația cerurilor! Nu vă vom uita niciodată!”

Plecarea sa prematură lasă un gol imens în comunitatea medicală. Amintirea sa va rămâne vie în inimile celor pe care i-a tratat și îngrijit cu pasiune și devotament”, sunt câteva dintre mesajele care apar pe pagina de socializare a medicului.

Mama medicului a murit chiar în ziua înmormântării

Mama doctorului, Ștefania Cioflan, care era și ea medic pediatru, nu a suportat durerea provocată de pierderea fiului său și a încetat din viață în ziua înmormântării acestuia. Detaliile au fost comunicate de jurnalista Iuliana Niță de la MApN.

„Cum să înțelegi că mama lui, dna Dr pediatru Stefania Cioflan, a murit în ziua în care îi era înmormantat băiatul???!!! Nu a putut duce durerea, era de o blandete ieșita din comun, „a spus de la primul infarct să i se ia inima din piept pentru băiatul ei, oricum ea va muri, dacă el moare” MAMĂ”, a scris jurnalista pe Facebook.

„Azi l-am înmormantat pe Horia…vineri o vom duce pe ultimul drum pe mama lui. Vor fi toți trei într-un loc….fiul între mama și tata..poate Dumnezeu vrea să facă spital în Cer. Poate El chiar are nevoie de ei”, a adăugat.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/a-murit-horia-emil-cioflan-doctorul-cu-maini-de-aur.html

Ultimă oră

Același autor