15.1 C
Județul Gorj
30 aprilie, 2024

Fostul baron Dan Ilie Morega rămâne în arest la domiciliu

01.04.2024 16:24

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, rămâne în arest la domiciliu, a decis luni Tribunalul Bucureşti.

Iniţial, procurorii l-au plasat pe Morega sub control judiciar, apoi au solicitat în instanţă înlocuirea acestei măsuri cu arestul preventiv, însă Judecătoria Sectorului 1 a decis pe 23 martie ca fostul prefect să stea în arest la domiciliu, cu obligaţia de a purta o brăţară electronică de supraveghere.

Procurori au atacat decizia primei instanţe, dar contestaţia lor a fost respinsă luni de Tribunalul Bucureşti, instanţă care a schimbat doar adresa unde fostul prefect stă în arest la domiciliu.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva încheierii din data de 23.03.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024. În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024, a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024 şi în rejudecare: În baza art.221 alin. 1 Cpp impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul din Or. (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Definitivă”, arată Tribunalul Bucureşti.

Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Dan Ilie Morega a pierdut permisul de conducere pe motive medicale

Pe 10 martie, în presa locală a fost publicată o fotografie cu fostul prefect, lângă maşina sa de teren şi un echipaj de jandarmi, în condiţiile în care el avea permisul de conducere retras pe motive medicale, motiv pentru care procurorii au deschis un dosar penal în acest caz.

Conform Parchetului, la data de 10 martie, în intervalul orar 12,00 – 13,00, Dan Ilie Morega a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind identificat în jurul orei 12,00 pe Şos. Pavel D. Kiseleff, unde a oprit autovehiculul pentru aproximativ 1 – 2 minute în faţa Ambasadei Rusiei de la nr. 6, după care şi-a continuat deplasarea către Piaţa Victoriei, iar în jurul orei 12,46 a condus pe Bd. Lascăr Catargiu către Piaţa Romană. În Piaţa Romană a efectuat virajul stânga pe Bd. Dacia, unde a oprit în faţa Hotelului Duke până la ora 13,00, continuându-şi deplasarea pe Bd. Dacia către Calea Victoriei.

Din cercetări a rezultat că la data de 6 februarie 2024, din dispoziţia şefului Serviciului Rutier Gorj, lui Dan Ilie Morega i-a fost retras permisul de conducere pe motive medicale.

Procurorii din Capitală l-au plasat pe Morega, pe 10 martie, sub control judiciar şi i-au interzis să mai conducă o maşină pe drumurile publice, însă pe data de 21 martie el a produs un accident în Târgu Jiu, soldat cu pagube materiale, conform Agerpres.

01 apr 2024, 15:14

Sursa: https://www.dcnews.ro/fostul-baron-dan-ilie-morega-ramane-in-arest-la-domiciliu_954583.html

Ultimă oră

Același autor