15.8 C
Județul Gorj
27 aprilie, 2024

UPDATE – Gorj: Anchetă a poliţiştilor după ce Dan Ilie Morega a lovit o jurnalistă/ Fostul prefect i-a ameninţat pe ziarişti că vor răspunde penal/ Procurorii cer arestarea preventivă a lui Morega

TÂRGU JIU

astăzi, 15:17

Poliţiştii din Gorj au deschis o anchetă după ce Dan Ilie Morega a lovit, vineri, o jurnalistă. Apoi, fostul prefect i-a ameninţat pe ziarişti că vor răspunde penal. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat că vor solicita instanţei înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru Dan Ilie Morega.

– “Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a solicitat judecătorului înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive”, a anunţat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

ŞTIREA INIŢIALĂ

– Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au anunţat că au fost sesizaţi despre faptul că o femeie a fost agresată de un bărbat.

“În această după-amiază, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din municipiu. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj”, au arătat poliţiştii.

Ei au precizat că în această cauză a fost deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.

Femeia agresată este jurnalistă Digi 24. Ea a mers la biroul lui Dan Ilie Morega pentru a obţine o declaraţie de la fostul prefect, iar bărbatul a lovit-o şi a dat-o afară din clădire. La scurt timp după acest incident, Morega i-a ameninţat pe jurnalişti că “vor răspunde toţi penal”.

Dan Ilie Morega s-a ales cu un nou dosar penal după ce a condus o maşină pe o stradă din Târgu Jiu şi a lovit un autoturism. Nu au fost persoane rănite în urma acestui eveniment.

În ultima perioadă, Dan Ilie Morega, care are permisul retras din motive medicale, a fost depistat de mai multe ori la volan deşi nu mai are permis de conducere, de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi o dată în Bucureşti.

Cel mai recent astfel de incident a avut loc în 13 martie, în Bucureşti, Dan Ilie Morega fiind cercetat sub control judiciar după ce a condus o maşină deşi avea permisul retras pe motive medicale, iar el are interdicţia de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care va urma un tratament.

”Nu le iau, dar după o lună vă asigur că o să conduc”, afirma Morega după externare, referindu-se la medicamente.

În plus, doctorii i-au recomandat – în fişa de externare – să fie permanent însoţit de o persoană, să continue tratamentul şi periodic sa fie evaluat psihiatric, conform stirileprotv.ro.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/update-gorj-ancheta-a-politistilor-dupa-ce-dan-ilie-morega-a-lovit-o-jurnalista-fostul-prefect-i-a-amenintat-pe-ziaristi-ca-vor-raspunde-penal-procurorii-cer-arestarea-preventiva-a-lui-morega-1922401722002024031521532448

Ultimă oră

Același autor