11.9 C
Județul Gorj
30 aprilie, 2024

Dan Ilie Morega nu scapă de brățara de monitorizare. Decizia judecătorilor: „Respinge ca fiind rămasă fără obiect sesizarea”

Publicat: 09/04/2024, 18:37

Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, va continua să poarte brățara de monitorizare, după ce Judecătoria Sectorului 1 București a respins sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

va continua să poarte brățară de monitorizare, a anunțat azi Judecătoria Sectorului 1 București. Fostul prefect de Gorj va executa arestul la domiciliul la locuința da din Baia de Aramă, aflându-se sub atenta supraveghere a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.

“Respinge ca fiind rămasă fără obiect sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti de modificare a obligaţiilor impuse inculpatului Morega Dan-Ilie, …., pe durata măsurii arestului la domiciliu, în sensul încetării obligaţiei de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în minuta instanţei.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au explicat că cererea respectivă a rămas fără obiect deoarece Dan Ilie Morega are brăţară şi va fi supravegheat de IPJ Mehedinţi.

“Nu s-a renunţat la brăţară şi s-a schimbat organul de supraveghere. Va executa măsura arestului la domiciliu la Baia de Aramă, pe raza IPJ Mehedinţi”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Tribunalul Bucureşti a decis pe 1 aprilie că

, fostul prefect de Gorj, are obligaţia de a nu părăsi domiciliul, fără permisiunea anchetatorilor. Decizia magistraţilor este definitivă.

La sfârșitul lunii martie, procurorii de la Judecătoria Sector 1 care îl plasaseră sub control judiciar au cerut instanței de judecată arestarea preventivă a lui Ilie Morega, deoarece a șofat având permisul suspendat.

Magistrații au respins, însă, solicitarea procurorilor și au aplicat o măsură restrictivă de libertate mai blândă: arestul la domiciliu, pentru 30 de zile. El va purta un dispozitiv electronic de supraveghere.

„Desemnează organul de poliţie în raza căruia locuieşte inculpatul cu supravegherea respectării de către acesta a obligaţiilor care îi revin pe durata arestării la domiciliu”, se precizează în sentință.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

10 Apr, 12:14

10 Apr, 12:09

Știri politice –

10 Apr, 12:07

Ultima oră

10 Apr, 12:01

Știri –

10 Apr, 11:46

10 Apr, 11:23

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/dan-ilie-morega-nu-scapa-de-bratara-de-monitorizare-decizia-judecatorilor-respinge-ca-fiind-ramasa-fara-obiect-sesizarea-20182924

Ultimă oră

Același autor