18.2 C
Județul Gorj
29 aprilie, 2024

Dan Ilie Morega, plasat în AREST la domiciliu, după ce a condus de șase ori, deși nu avea voie / Fostul „baron” de Gorj va purta brățară electronică

Sursa foto: Facebook/ Dan Ilie Morega

Publicat: 23/03/2024, 12:52

Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, a fost arestat la domiciliu și va fi obligat să poarte o brățară electronică. Decizia a fost luată de Judecătoria Sector 1 și poate fi contestată.

Morega era sub control judiciar, după ce a fost surprins, în urmă cu fix două weekend-uri la volanul bolidului său, deși dreptul de a conduce îi fusese suspendat, ca urmare a unor afecțiuni medicale cu care a fost diagnosticat.

Procurorii au cerut arestarea preventivă

Pentru că a șofat din nou, procurorii de la Judecătoria Sector 1 care îl plasaseră sub control judiciar au cerut instanței de judecată arestarea preventivă a lui Ilie Morega.

Magistrații au respins, însă, solicitarea procurorilor și au aplicat o măsură restrictivă de libertate mai blândă: arestul la domiciliu, pentru 30 de zile. El va purta un dispozitiv electronic de supraveghere.

„Desemnează organul de poliţie în raza căruia locuieşte inculpatul cu supravegherea respectării de către acesta a obligaţiilor care îi revin pe durata arestării la domiciliu”,

Măsura judecătorilor poate fi contestată în 48 de ore.

Prins de șase ori fără carnet la volan

Dan Ilie Morega a fost prins a șasea oară fără permis, apoi a agresat și jignit o jurnalistă Digi24.

În cazul agresiunii de vineri, Poliția a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Fostul „baron” de Gorj a fost

diagnosticat cu demență și tulburări bipolare

de către doi medici psihiatri. În ciuda acestor probleme de sănătate, Morega a continuat să încalce legea rutieră.

El a recunoscut că nu a putut sta departe de volan, deși avea permisul suspendat din motive medicale. Mai mult, acesta acuza autoritățile că îl hărțuiesc în această privință, deși el încalcă legea în mod repetat cu bună știință.

„Parcă am fost un criminal de război”, a declarat el săptămânile trecute când a fost prins iar conducând pe drumurile publice.

Dan Ilie Morega a fost prefect de Gorj cu sprijinul PDSR și ulterior deputat PNL și membru PRM. Într-un caz anterior, în noiembrie 2011, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru acuzații de corupție.

Vă recomandăm să citiți și alte știri referitoare la același subiect:

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

10 Apr, 12:14

10 Apr, 12:09

Știri politice –

10 Apr, 12:07

Ultima oră

10 Apr, 12:01

Știri –

10 Apr, 11:46

10 Apr, 11:23

Sursa: https://www.gandul.ro/justitie/dan-ilie-morega-arest-domiciliu-purta-bratara-electronica-20172318

Ultimă oră

Același autor