12.3 C
Județul Gorj
30 aprilie, 2024

Manifest în Piața Victoriei pentru adolescenții UCIȘI de Vlad Pascu. Organizatori:”Justiţia pledează pentru apărarea vinovatului”

Publicat: 13/04/2024, 11:44

Un manifest este organizat sâmbătă, în Piața Victoriei, pentru adolescenții uciși de Vlad Pascu. Apropiații victimelor acuză modul în care decurge judecata lui Pascu: „Justiţia pledează pentru apărarea vinovatului’, spun ei. Protestul este programat începând cu ora 19:00.

Manifestația este organizată de asociaţia „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”.

„Nu este de ajuns! Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există și de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul!

Pe 4 aprilie, s-a declarat “prima victorie” pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat și cât de interpretabile sunt legile.

Pentru faptele comise (condus sub influența substanțelor, lipsa actelor, ucidere, vătămare corporală, fuga de la locul faptei), avocații lui Vlad Pascu dau vina pe victime, spunând că acestea au circulat neregulamentar.

Statul trebuie să ne ofere siguranță pe străzi, cum aceasta nu există, facem apel la toți cetățenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul și pentru a le face dreptate lui Sebi și Robertei.

Justiția nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului. Justiția nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu își au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreaba dacă una dintre victime este în sală. Noi, dar și cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta”, este mesajul organizatorilor.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. La termenul din data de 14 martie a fost admisă solicitarea lui Vlad Pascu de judecare în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

13 Apr, 13:30

Actualitate –

13 Apr, 13:11

13 Apr, 13:03

Ultima oră

13 Apr, 13:00

13 Apr, 11:59

Video –

13 Apr, 11:08

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/manifest-in-piata-victoriei-pentru-adolescentii-ucisi-de-vlad-pascu-organizatorijustitia-pledeaza-pentru-apararea-vinovatului-20185818

Ultimă oră

Același autor